DB Horses logo

Over ons

Drie De Bruyns hebben de teugels in handen bij DB Horses. Lander De Bruyn is ruiter en trainer, Cis en Ria De Bruyn runnen de stal.

De familie De Bruyn is al jarenlang actief in de paardenwereld. Lander groeide ermee op. En ook hij vond al vroeg zijn roeping in het werken met paarden. Hij zou eerst uitblinken als ruiter.

Succes op jonge leeftijd

Op 7-jarige leeftijd ging Lander naar de Landelijke Rijvereniging.
Hij boekte er snel mooie resultaten en werd enkele jaren later provinciaal en nationaal kampioen. De overgang naar internationale wedstrijden volgde snel.

Op zijn 15de maakte Lander de overgang naar de paarden. Hij behaalde de eindoverwinning in de Gouden Laars Competitie (1m40) en boekte winst in de Beker van België voor junioren.

DB Horses
DB Horses

Opleiden van springpaarden

Toen Lander afstudeerde, besliste hij jonge, getalenteerde springpaarden op te leiden naast een parttime job.

Het werd een groot succes. Zo werd hij derde in de GP 1m50 Lummen en zesde in de GP 1m50 Reims met een paard dat hij van jongs af aan opleidde.

Vandaag is DB Horses een succesvolle springstal die uitstekende resultaten kan voorleggen, zowel met onze eigen sportpaarden als van onze referenties. Dit hebben we te danken aan onze professionele trainingsmethoden en onze moderne infrastructuur. De paarden die we begeleiden, zijn immers echte atleten. Zij verdienen de beste zorgen.